Over mij - Rijkdom Revolutie

Hey, ik ben Janneke.

Geld mindset expert, financieel business coach en spreker. Ik ben verslaafd aan mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling en oneindig nieuwsgierig naar alles dat het leven mooi en verrassend maakt. Ow…en ik ben enorm bevlogen over GELD!

de rol van geld in mijn leven

Vanwaar deze bevlogenheid zul je denken? Ik neem je mee naar één van de meest intense momenten uit mijn leven: het moment waarop ik ongepland zwanger was. Ik stond voor de moeilijkste keuze in mijn leven: kan en wil ik mijn eigen kindje ontvangen?

Ik werd overvallen, door onzekerheid de angst. Ik zag een scenario voor me waarbij ik elke ochtend met mijn kind onder de arm naar de crèche zou racen, en ‘s avonds uitgeput thuis op de bank zou ploffen. Ik zag mezelf de rest van mijn leven voor het minimumloon in een koffiebar werken en nauwelijks meer genieten van mijn leven en dat van mijn kindje.

Ik was letterlijk verlamd door emotie. In een krampachtige poging om houvast te vinden, belandde ik met mijn laptop op mijn schoot. Ik deed ‘waar ik goed in was’ en vulde eindeloze excelsheets in om grip te krijgen op mijn onzekere (financiële) toekomst. Alsof ik met de juiste getallen en formules tot een geruststellende uitkomst zou komen…

In werkelijkheid was er natuurlijk maar één plek van waaruit ik deze allesomvattende keuze kon maken. Vanuit mijn gevoel en vanuit mijn hart. Pas toen ik daar weer toegang toe kreeg, wist ik wat me te doen stond. Ironisch genoeg nam het leven alsnog een andere wending. Nadat ik JA zei tegen het leven van mijn kindje, volgde helaas een miskraam.

de lessen die ik leerde

Reflecterend op deze periode besefte ik me hoe groot ik de rol van geld onbewust had gemaakt. Hoezeer onze beleving t.a.v. geld de alledaagse, maar ook de diepste keuzes van het leven kan beïnvloeden. Hoe het symbool kan staan voor zoveel meer dan geld alleen.

Ik besefte me ook, hoezeer mijn eerdere overtuiging (geld maakt niet gelukkig) onjuist was. Hoewel het in essentie nooit om geld draait, kan dit ruilmiddel je leven wel degelijk rijker, onbezorgder en vrijer maken.

De coach in mij

Als ondernemerscoach, groeide mijn fascinatie voor de rol van geld in andermans leven. Ik geloof namelijk in een wereld, waarin iedereen zijn of haar talent maximaal benut en doet wat hem/haar gelukkig maakt en voldoening geeft. Daar ben je het meest van waarde en daar mag je 100% voor beloond worden!

En laat dat nou perfect aansluiten, bij mijn economische achtergrond en mijn missie om ondernemers financieel sterker en vrijer te maken. Want in deze vrijheid schuilt het geluk. De vrijheid om de keuzes te maken die voor jou echt belangrijk zijn. Zonder angst, stress, of tekort. Maar vanuit overvloed, energie en liefde.

nog wat andere weetjes!

 

  • Echte rijkdom is voor mij: de vrijheid om altijd die keuzes te maken en momenten te creëren, die er voor mij werkelijk toe doen.
  • Ik ben van oorsprong Brabants, woonde tijdens mijn studies (bedrijfseconomie, fiscaal en notarieel recht) in Nijmegen en woon inmiddels al jaren met veel liefde in Utrecht.
  • Ik ben verslaafd aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling.
  • Ik ben verkondiger van de FIRE-beweging en vastberaden om binnen een aantal jaar een volledig passief inkomen te hebben.
  • Ik ontvang nu maandelijkse huurinkomsten en investeer in Bitcoin, goud/zilver en FOREX (valutahandel).
  • Ik beschik over een gezonde dosis eerlijkheid en zelfspot.
  • Ik heb de (auto-immuun) slaapziekte narcolepsie en doe daarom overdag altijd wel ergens een power nap. De vrijheid om mijn dag in te delen, zoals ik wil vind ik daarom extra waardevol.
  • Ik startte mijn carrière als fiscalist op een accountantskantoor, maar rende daar na een paar jaar weg, omdat ik geloofde dat er een zinvoller en bezielder werkleven voor me was weggelegd, dan dat.
  • Mijn eerste onderneming was een foodtruck, waarmee ik op festivals koffie verkocht.

zin om samen te werken?